ACTE REGLEMENTARE

Autorizatie de mediu

Autorizaţia de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si/sau parametrii de functionare ai unei activitati existente sau ai unei activitati noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului, obligatoriu la punerea in functiune. Procedura de reglementare este stabilita prin OM nr. 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legislatia de mediu este destul de vasta, iar domeniile de activitate sunt variate. Unele activitati pot genera un impact semnificativ asupra mediului, altele pot avea o influenta redusa. Legislatia de mediu prevede ca numai pentru anumite coduri CAEN este necesara solicitarea unei Autorizatii de mediu.

Obtinerea unei Autorizatii de mediu poate fi un proces lipsit de obstacole daca se apeleaza la serviciile firmelor specializate. Astfel, se transmit toate documentele necesare, iar firma intreprinde toate demersurile necesare pentru obtinerea Autorizatiei de mediu conform termenelor legale. O buna colaborare intre consultantul de mediu si beneficiarul actului de reglementare duce, cu succes, la atingerea tuturor obiectivelor propuse.

Acord de mediu

Acordul de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si, dupa caz, masurile pentru protectia mediului, care trebuie respectate in cazul realizarii unui proiect (conform HG 445/2009). Procedura de reglementare este stabilita in HG 445/2009 si OM 135/2010. Etapele acestuia fiind prezentate in Ordinul 863/2002.
Acordul de mediu reprezinta un act administrativ ce este emis de catre autoritatea competenta pentru protectia mediului (ANPM) inainte de inceperea realizarii proiectului. Prin intermediul acordului de mediu sunt stabilite conditiile si, dupa caz, masurile pentru protectia mediului, care trebuie respectate in cazul realizarii proiectului propus.

Aviz de mediu

Avizul de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, care confirma integrarea aspectelor privind protectia mediului in planul sau programul supus adoptarii, conform prevederilor art.2 din OUG nr. 195/2005 privind Protectia Mediului aprobata cu modificari prin Legea nr. 265/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Procedura de reglementare este stabilita prin HG 1076/2004.

Un aviz de mediu este obligatoriu pentru planuri si programe. Se solicita si obtine in cazul planurilor si programelor care pot avea efecte semnificative asupra mediului.

PARTENERII NOSTRI

Intr-o lume in care colaborarea este cuvantul cheie, urmarim sa construim cele mai puternice relatii, reusind, astfel, sa ne crestem eficienta si sa oferim clientilor nostri cele mai bune solutii. Mai jos regasiti o parte dintre partenerii nostri.

CERE OFERTA

  Nume *

  Prenume *

  Email *

  Telefon

  Nume firma

  CUI

  Alege serviciul dorit

  Cu ce te putem ajuta?